Om Lexher TC

Utbildningscenter i Kista. Nära centrala Stockholm.

Ett utbildningscenter med fokus på Open Source

Byggdes av konsultbolaget Lexher utifrån behovet av en inspirerande och behaglig plats av lärande för medlemmarna i det egna teamet. Det var dock ett lätt beslut när vi bestämde oss för att öppna dörrarna till centret även för andra.

Målet är att utveckla och dela kompetens inom Linux, IP Nät och Kommunikation. Här ska ny kunskap inhämtas, erfarenheter delas och certifieringar slutföras för att maximera värdet av våra insatser.

Vad motiverar oss

Vi vill bidraga till utveckling av människor och bra möten mellan människor. Vi tror att samlad och riktad kunskapsutveckling är centralt för glädje och riktning i livet. Vi vill bidraga till det.

Det finns också något spännande som kan hända i läroprocessen, när processen är öppen för verkligt lärande. Som när läraren och studenten byter plats, då svaren förstår frågorna och alla tar nästa steg tillsammans. Det är magiskt. Det vill vi vara en del av.

Några tankar om utbildning

Framtidens kurser formas och prövas idag. Vi vill bistå i utvecklingen av nya sätt att förmedla och bygga kompetens. Vissa tror att den traditionella klassrumsformen snart kommer att ersättas helt med nya inlärningsformer, som VR (Virtual Reality) teknologi.

Vi är dock helt övertygade om att en stor ovärderlig del av mervärden man tar med sig från en utbildning kommer lika mycket från att göra kunskapsresan tillsammans med andra, att dela och diskutera det man lär sig med andra.

Vi tror att kompetens i sin helhet består av tre huvudsakliga komponenter – kunskap, färdighet och attityd. Kunskapen är den teoretiska biten. Färdigheterna kommer med övningar och erfarenheter. Attityd ligger i våra perspektiv, våra inställningar till saker och ting, som i princip alltid skapas i och står i relation till andra. Utvecklingen kommer när de tre kombineras.

Vi finns här för dig

Här finns vägledning för er som söker en ny eller förstärkt karriär inom Open Source. Hör av er om ni vill prata med någon som kan berätta vad som krävs och hur ni når dit. Vi hjälper er gärna.